Landmænd fejrer celletal på 46.000 - så er der kage!

Teamet på Fruerlundgaard ved Kjellerup har netop fejret en ny celletalsrekord.

Der blev uddelt solide skulderklap og flere stykker kage, da Stieneke og Boudewijn Ijdema for nyligt fejrede en ny rekord for celletal.

Ved leveringen af mælk til Them Mejeri den 10. marts landede celletallet fra besætningen med næsten 400 årskøer på 46.000.

»Og så var der altså kage - og ekstra god stemning i personalerummet,« fortæller Stieneke Ijdema.

På Fruerlundgaard har de to ansatte, søstrene Helle og Line Carlsen, og familien Ijdema har arbejdet på at nedbringe celletallet i flere år.

Aktuelt ligger det geometriske gennemsnit på 75.000 og den forrige celletalsrekord lød på 52.000 tilbage i midten af januar.

»Det gør mig bare så stolt, at vi kan fortsætte med at gøre mælken mere og mere ren«, siger Stieneke Ijdema.

Parret har udført et omfattende arbejde for at nedbringe celletallet herunder vaccination med Start Vac, opdeling af køerne efter mælkekvalitet, celletalsmålere på alle otte malkerobotter og faste procedurer for behandling af køer med celletals- og mastitisproblemer.

Gevinsterne har været sundere køer og dermed færre arbejdstimer til at håndtere syge køer, mere mælk og flere penge for bedre mælkekvalitet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.