Landmænd møder ny minister i Aarhus

Esben Lunde kommer til Aarhus d. 2. maj.

"Det er vigtigt for landmændene at møde deres minister og vigtigt for ministeren at møde landmændene. Derfor er vi rigtigt glade for, at Danmarks nye miljø- og fødevareminister kommer og besøger os den 2. maj."

Det siger formanden for Dansk Landbrug Midt-Østjylland, Jens Gammelgaard, Odder, i en pressemeddelelse, i forbindelse med at sammenslutningen holder møde om aktuel landbrugspolitik på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, Tretommervej 31, Risskov den 2. maj.

Her bliver der indlæg ved miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen samt indlæg ved Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Mødet er arrangeret af landboforeningerne i samarbejde med Venstre Aarhus Syd, hvor bestyrelsesmedlem, Thomas Rasmussen, på tilsvarende vis er godt tilfreds med, at mødet er kommet i stand.

Jens Gammelgaard står som formand for DLMØ i spidsen for ca. 2.500 landmænd fra fem landboforeninger, og han håber på stor tilslutning til mødet.  


De fem landboforeninger er Landboforeningen Odder-Skanderborg, Østjysk Landboforening, Landboforeningen Kronjylland, Samsø Landboforening og Djursland Landboforening. 

"Landbrugspakken er i hus, men forude venter et kæmpe arbejde med at få gennemført de forskellige initiativer omkring den kollektive og målrettede regulering. Samtidig forventer vi at høre ministeren fortælle om, hvordan status er på vedtagelsen af vandområdeplanerne," siger Jens Gammelgaard.

Egentlig var der lagt op til et møde med Eva Kjer Hansen, men efter hendes afgang som minister blev der indgået aftale med den nye minister, der tidligere var uddannelses- og forskningsminister.

"Landbruget befinder sig i en meget alvorlig krise og står over for svære udfordringer. Der er masser af problemstillinger, som kræver politisk handling hurtigst muligt, og derfor ser vi meget frem til at høre ministerens bud på, hvordan vi får skabt bedre vilkår for erhvervet," påpeger Jens Gammelgaard og Thomas Rasmussen.

 

 

Faktaboks

Program:

  • Kl.18:30 Velkomst ved Venstre Aarhus Syd
  • Kl. 18:35 Esben Lunde Larsen om Fødevare- og landbrugspakken
  • Kl. 19:15 debat om landbrugspolitik
  • Kl. 20:15 Pause
  • Kl. 20:40 Jakob Ellemann-jensen om den politiske situation
  • Kl. 21:30 Afslutning

Alle interesserede er velkomne til mødet. Det koster 50 kr. inkl. kaffe at deltage. Tilmelding senest den 27. april på akj@lbfos.dk eller 7658 7451.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.