Landmand bekæmper varmen med syre og godt håndværk

Mælkeproducent Jesper Arnth svarer på månedens spørgsmål i fagmagasinet KVÆG, der udkommer i næste uge. Læs alle fire svar fra Landmandspanelet i det nye nummer.

Hvordan stabiliserer du foderet?
Da varmen satte ind begyndte vi at fodre to gange. Morgen og aften. Og på de mest varme dage rydder vi foderbordet hver morgen.

Goldkøerne fodres hver anden dag, så deres ration er blevet tilsat tørsyre i en længere periode. Til køerne startede vi med det i slutningen af juni. 

Jeg er meget optaget af, at vi laver et godt håndværk ved ensilagestakken med et rent snit, ikke dække for meget af og sikre forsejling ved plastikken, så der ikke slipper luft ind.

Vi har øget mængden af fodersalt en smule, men fastholdt niveauet af natriumbikarbonat.

Vi har fjernet gavlpladerne i kostalden og sat propeller op. Selvom stalden er isoleret, var der en betydelig mængde varme, som forsvandt, da pladerne blev taget ned. Det overraskede mig, men alt det vi kan gøre for at undgå varmestress giver økonomisk god mening.

Jesper Arnth har 400 køer på bedriften ved Varde.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.