Landmand: DF-forslag om bildækforbud er nonsens

"Det er det største nonsens, jeg har hørt."

Sådan er reaktionen fra Andries Katers, mælkeproducent ved Læsten, vest for Randers, da han hører, at Dansk Folkeparti forsøger at samle flertal blandt venstrefløjens partier til at forbyde brugen af bildæk på ensilagestakkken.

En del landmænd bruger tunge sandsække til at holde pressenningen nede i kanterne, mens halve lastbildæk fordelt rundt på pressenningen sørger for ro på stakken, når vinden kommer fra vest. Bildæk-rester er dokumenteret et problem i nogle komaver, men Andries Katers mener, at et decideret forbud er en overreaktion.

"Har de ikke noget bedre at give sig til?," spørger han.

I to år har han haft magneter på foderblanderen. Den samler møtrikker og lignende. Det, han har samlet, kan ses på fotoet øverst. Derudover har han magneter i vommen på køerne, som forskere tidligere har dokumenteret har effekt. Andries Katers har oplevelsen af, at magneterne er effektive.

Den østjyske landmand mener, at dåser er et meget større problem. De bliver smidt ud af vinduet af bilister og havner på markerne. Han ser med jævne mellemrum, at der ligger dåserester i restfoderet.

"Det er meget værre, de har skarpe kanter," siger Andries Katers.

Såfremt der skulle gå en metaltråd løs fra dækket, så er Andries Katers overbevist om, at de vil havne sammen med den sammenrullede plastik og ikke havne i foderet.

Andries Katers har til gengæld hørt om landmænd, der har oplevet at få et dæk i foderblanderen, der dermed bliver flænset og blandet med foderet. Så skal foderet kasseres, understreger landmanden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.