Landmand: Her er min opskrift på succesfulde goldkøer
Mælkeproducent Peter Clausen svarer på spørgsmålet til landmandspanelet i magasinet Kvæg, som udkommer på mandag. Læs her, hvordan han passer og fodrer sine goldkøer.

Hvordan fodrer og passer du goldkøer?

 

Peter Clausen, Vejen, 700 køer:

"Efter at have afprøvet forskellige strategier er vi landet på en strategi, hvor goldkøerne får den samme ration i hele goldperioden.

Goldkøer må ikke tabe sig, og de skal være godt dækket ind med mineraler, energi og protein.

I vores ration får hver goldko 2,5 FE sojaskrå, seks FE majs og 1,5 FE græsensilage. Herudover halm og 200 gram af de bedste goldkomineraler, jeg kan opdrive.

Det er en høj foderstyrke og et højt niveau for protein, men det fungerer for os.

Vi tager fast køer fra til goldning onsdag morgen, og indtil malkning og goldning torsdag morgen har de kun adgang til halm og vand.

Herefter flyttes de til et sengebåseafsnit med de øvrige goldkøer.

Tre uger før forventet kælvning flyttes de til en dybstrøelsesboks, hvor de går med den samme gruppe, indtil alle har kælvet. Det giver køerne ro. De får X-zelit de sidste tre uger før forventet kælvning."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.