Landmand holder styr på foderet med en sprayflaske
Mælkeproducenterne Helle og Søren Svennesen svarer på spørgsmålet til landmandspanelet i magasinet KVÆG, som udkommer i næste uge. Læs her, hvordan de holder styr på grovfoderet i besætningen.

Vi har tre siloer til grovfoder plus en stor betonplads, og når stakkene er fyldt, sætter vi en streg med farvespray på silovæggen for at vise stakkens højde. Herudover sætter vi en streg hver den første i måneden, så vi kan se det løbende forbrug.

Vi bruger en billig farvespray til 67 kr. og skifter farve hvert år, så vi kan følge med i de enkelte års forbrug.

Herudover noterer vi dagligt ned, hvor meget grovfoder vi bruger. Vi laver EFK flere gange om ugen, og vi gemmer registreringerne af forbrug i lang tid. Så vi kan godt lave en EFK for en given dag i sidste uge eller tidligere.

Landskonsulent: Udsigt til fornuftige majsudbytterKvæg Fredag 30. august 2019 · 11:32

Vi diskuterer løbende, om vi skal digitalisere mere og bruge NIR. Indtil videre holder vi fast i den simple løsning.

Styring af grovfoderforbrug og EFK er blevet meget vigtigere efter, at vi lagde om til økologi for tre år siden. For med køer på græs kan forbruget svinge en del fra dag til dag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.