Landmand i 3F-konflikt: Alle er mødt på arbejde i dag
3Fs varslede konflikt mod landmand har på førstedagen ikke haft nogen betydning for driften.

I dag starter 3Fs varslede konflikt mod Danmarks største mælkeproducent, Jørn Kjær Madsen.

Ifølge landmanden selv, så er alle dog mødt på arbejde i dag.

"Der er ikke sket noget endnu. Jeg har spurgt lidt rundt, og der er vist kun en eller to af de ansatte, der er medlem af 3F, men så vidt jeg ved, så har vi ikke manglet nogen ansatte fra morgenen af,” siger Jørn Kjær Madsen.

3F har inden konflikten meldt ud, at aktionen ikke vil komme til at gå ud over dyrevelfærden på gården. Det betyder, at montører ikke vil blive forhindret i at komme ind og fikse for eksempel malkemaskiner.

I stedet vil 3F bede LO varsle sympatikonflikt, der vil stoppe Arla i at afhente mælk hos landmanden, hvilket i sidste ende vil ramme landmanden hårdt økonomisk

Jørn Kjær Madsen: Store landbrug kan fungere uden overenskomstKvæg Fredag 8. januar 2016 · 16:48

Til at starte med betyder konflikten, at Jørn Kjær Madsen fra i dag ikke kan få arbejdskraft fra Jobcentret, hvilket  umiddelbart ikke får en effekt for driften.

"Jeg har ikke tidligere brugt jobcentret til at finde medarbejdere," siger Jørn Kjær Madsen til Landbrugsavisen.

I/S Rønhave, der er fællesnavnet for mælkeproducentens gårde, har cirka 40-45 ansatte, hvoraf to ud af tre kommer fra blandt andet Rumænien og Ukraine. En stor del af de udenlandske medarbejder er i familie med hinanden og har arbejdet på gårdene i flere år. Enkelte af de ansatte har været der i ti år.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.