Landmand idømt bøde for ko med død kalv i maven
Retten i Holstebro har idømt en lokal landmand 25.000 kr. i bøde, efter han sendte ko på slagteri med død kalv i maven.

Mandag i sidste uge blev en landmand dømt i retten i Holstebro for overtrædelse af dyreværnslovgivningen, skriver retten i Holstebro i en pressemeddelelse.

Landmanden har, ifølge retten, udsat en ko for uforsvarlig behandling. Koen blev sendt til slagtning i juni 2014, selv om den var højdrægtig og sat til at kælve knap to måneder tidligere samme år. 

Embedsdyrlægen kunne konstatere, at kalven havde været død i syv til 14 dage. Den uforløste kælvning havde gjort koen meget syg med børbetændelse og bughindebetændelse, forklarede dyrlægen i retten. 

Koen burde være blevet undersøgt af en dyrlæge for at afvikle den komplicerede drægtighed, forklarede Det Veterinære Sundhedsråd i retten.

Dyreværnsloven runder 100 år Fredag 27. maj 2016 · 00:00

Rådet vurderer, at koen har været udsat for en høj grad af smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe - der kan karakteriseres som groft uforsvarlig behandling af dyr, skriver retten.

Landmanden blev idømt en bøde på 25.000 kr. Tidligere er samme landmand blevet idømt en bøde på 7.000 kr. for mangel på beskyttelse af dyr under transport.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.