Landmand: Jeg kunne aldrig drømme om at klovbeskære en goldko

Rasmus Kildal fortæller i næste udgave af Magasinet Kvæg om sin strategi for klovpleje. Han medvirker i Landmandspanelet.

Af Rasmus Kildal - fortalt til Peter W. Mogensen

Alle mine malkende køer kommer igennem klovboksen hver tredje måned. I takt med, at ydelsen er steget, skal de beskæres oftere, fordi klovene vokser mere.

Klovbeskæreren kommer herud og står for opgaven. Jeg har selv en boks, og tidligere beskar jeg også selv alle køer, men nu går tiden med børnepasning og andre ting, så jeg tager kun de akutte tilfælde selv.

Jeg beskærer ikke goldkøer. Jeg bryder mig ikke om at løfte på højdrægtige køer. Derfor kan det være nødvendigt at beskære en nykælver i ny og næ.

Vi har ikke klovproblemer. Køerne har aldrig set et klovbad. Vi har dybstrøelse og sørger for, at strøelsen og gangarealerne er så tørre som muligt.

Jeg har opjusteret mængden af biotin i mineralerne med det resultat, at hornkvaliteten er forbedret. Det er ganske få øre pr. ko pr. dag, så det vurderer jeg som en god investering.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.