Landmand: Jeg sætter alt i kasser og er selv gårdens ’sprællemand’

Claus Fenger medvirker i Landmandspanelet i Magasinet Kvæg. Læs her, hvordan han planlægger arbejdsopgaverne på bedriften.

Af Claus Fenger - fortalt til Peter W. Mogensen

I stalden er det langt henad vejen rutiner dag for dag. Det gør det let at sætte opgaver og medarbejdere i kasser. Det vigtige er, at samspillet fungerer. Vi starter altid med at fodre kl. syv og så kan de øvrige møde ind kl. 7.45, hvor der er plads til at ordne sengebåse uden at forstyrre køerne. Tirsdag og torsdag er vi fuldtallige, fordi der skal flyttes dyr, og dyrlægen kommer på besøg. På øvrige dage er der altid en, som skal have fri.

Min ene medarbejder i marken må grundet naturens luner arbejde mere ad hoc.

Vi holder tavlemøde en gang hver uge, og mit mål er, at alle uanset anciennitet og baggrund skal turde byde ind med noget. Vi mødes også fast til morgenkaffe, hvor vi planlægger osv.

Bagsiden ved at styre medarbejderne og opgaverne så meget er, at jeg selv må være sprællemanden, der tager det uforudsete, men nu har jeg frigjort mig af rutineopgaverne, så der er tid til det.

Læs mere om arbejdsplanlægning i Magasinet Kvæg, som udkommer i denne uge.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.