Landmand: Jeg tror stadigvæk på majsen og har græs nok

Jesper Lange har en fast strategi om, hvor meget grovfoder han skal have på lager. Læs hans svar til Landmandspanelet i Magasinet Kvæg, der udkommer 13. juli.

Af Jesper Lange - fortalt til Peter W. Mogensen

Første slæt gav rigtig godt, og det samme gælder andet slæt, som vi slog 1. juli. Vi kommer ikke til at mangle græs i år.

Vi såede halvdelen af majsen i starten af maj og resten i slutningen. Den er selvfølgelig bagefter, men jeg tror stadigvæk på en normal høst. Jeg håber, at vi får en varm og solrig juli. Vi plejer at sige, at vejret i juni og juli bestemmer stakkens størrelse, imens vejret i august og september bestemmer kvaliteten. Så meget kan ske endnu. I 2018 gik der fire måneder fra majssåning til majshøst, så afgrøden kan vokse hurtigt under de rette betingelser.

Vores grovfoderbeholdning er god. Jeg har et mål om altid at have 25 procent mere, end vi skal bruge, så vi kan klare et år, hvor udbyttet går ned på 75 procent. Nogle konsulenter vil sige, at det er en dyr strategi, men jeg ved, hvor dyrt grovfoder kan blive, hvis der er mangel på det. Har vi for meget kan vi sælge til kollegaer eller til biogas.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.