Landmand leverer Michelin-mælk: Dyrevelfærd er godt for forretningen
Essens-seriens mælk produceres af Debelgaards køer og følger årstidens variationer i smag og indhold af værdistoffer i græs og ensilage.

Det økologiske landbrug Debelgaard ved Brørup tæt på Vejen er det eneste landbrug i Danmark, der leverer mælk til mejeriserien Arla Unika Essens.

Kigger du ind i stalden, vil du kunne se malkerobotter, et automatisk fodringsanlæg, spalteskraberrobotter og avancerede 3D-kameraer til at holde øje med køernes sundhed.

Der er ingen bonderomatik og Morten Korch-fornemmelser på den familieejede bedrift, men derimod en yderst moderne mælkeproduktion med fokus på sundhed, effektivitet og gode produkter.

Giver en vis stolthed

Siden Essens-serien blev lanceret i 2017, er salget kun gået en vej. Op. Særligt i restaurationsbranchen har man taget Essens-produkterne til sig. Salget er vokset med 26 procent det seneste år. Og den samme udvikling gør sig gældende hos kantiner og cafeer.

En del af de restauranter, som bruger Essens-produkter, er anerkendt med de prestigefyldte Michelin-stjerner.

Derfor har mælken fra Debelgaard også hurtigt fået tilnavnet Michelin-mælken.

Christian Bejer Petersen, der driver landbruget sammen med sine forældre, er stolt over, at mælken fra Debelgaards køer bliver brugt i restauranter, kantiner og cafeer landet over.

»Det giver én en vis stolthed, at vores mælk bliver brugt så mange steder rundt om i landet. Og så er det jo helt specielt, at Essens også bruges på Michelin-restauranter. Det bekræfter os i, at vi gør noget rigtigt med vores landbrug«, siger Christian Bajer Petersen.

Dyrevelfærd: Godt for forretningen

Christian Bejer Petersens 400 køer har i sommerhalvåret fri adgang til godt 100 hektar græsmarker, hvortil de kan gå direkte fra stalden.

»Hos os har dyrevelfærd altid været en mærkesag. Når køerne har det godt, ved vi, at det produkt, som kommer ud i sidste ende, også er meget bedre. Derfor er det ret simpelt. Dyrevelfærd er simpelthen godt for forretningen«, siger Christian Bejer Petersen.

Årstidsmælk mest efterspurgt

Efter køerne er blevet malket, bliver mælken afhentet af Arla og transporteret til Unikas mikromejeri i Christiansfeld, som er dedikeret til de helt små produktioner, og hvor blandt andet Essens fremstilles og tappes.

Essens består af en broget flok af friskvareprodukter, hvor Årstid-mælken er det absolut mest efterspurgte af Unikas Essens-produkter.

Essens er skabt på naturens præmisser. Det kommer i særlig grad til udtryk i Årstidsmælken, hvor indholdet af fedt og protein varierer med årstidernes skiften. Resultatet er mælk med smagsnuancer.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.