Landmand: Nye ansatte skal altid igennem introforløb til malkestalden

Jens Munk svarer på spørgsmålet til landmandspanelet i Magasinet Kvæg, som er udkommet i denne uge. Læs her, hvordan han lærer nye ansatte at malke.

Hvordan oplærer du i malkestalden?

 

Jens Munk, mælkeproducent ved Vodskov:

"Nye elever bliver oplært af vores fodermester eller øvrige ansatte, som har været her i meget lang tid. Vi lader aldrig elever lære elever op. Til gengæld tilstræber vi, at eleverne overlapper hinanden, så der er tid til oplæring.

Afhængig af den enkelte elev kører vi et introforløb på to til fire uger, hvor de er med som ekstra person under malkningen.

Vores fodermester fortæller om vigtigheden af de gode malkerutiner, samt hvad celletal og kim-tal er. Beslutningen om hvorvidt mælken fra en ko kan malkes med eller ej, hviler på de erfarne medarbejdere. Nye elever får først det ansvar, når de har været her et godt stykke tid.

Vi har tidligere brugt mælkekvalitetsteknikere og dyrlæger til at undervise i malkning. Det fungerer godt.

Vores malkeanlæg kan ikke måle mælkeflow, så vi kan ikke kontrollere, hvordan malkearbejdet foregår. Det ægrer mig, men det er for dyrt at eftermontere."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.