Hvordan oplærer du i malkestalden?
Jens Munk, mælkeproducent ved Vodskov:
"Nye elever bliver oplært af vores fodermester eller øvrige ansatte, som har været her i meget lang tid. Vi lader aldrig elever lære elever op. Til gengæld tilstræber vi, at eleverne overlapper hinanden, så der er tid til oplæring.
Afhængig af den enkelte elev kører vi et introforløb på to til fire uger, hvor de er med som ekstra person under malkningen.
Vores fodermester fortæller om vigtigheden af de gode malkerutiner, samt hvad celletal og kim-tal er. Beslutningen om hvorvidt mælken fra en ko kan malkes med eller ej, hviler på de erfarne medarbejdere. Nye elever får først det ansvar, når de har været her et godt stykke tid.
Vi har tidligere brugt mælkekvalitetsteknikere og dyrlæger til at undervise i malkning. Det fungerer godt.
Vores malkeanlæg kan ikke måle mælkeflow, så vi kan ikke kontrollere, hvordan malkearbejdet foregår. Det ægrer mig, men det er for dyrt at eftermontere."
Relaterede artikler
Kommentarer