Landmand: Nye mælkeordninger skal holde prisen - tillæg får vi ikke
Mælkeproducent Jens Munk svarer på spørgsmålet til landmandspanelet i det nye nummer af magasinet KVÆG, som udkommer i næste uge. Læs her, hvordan han forholder sig til den nye hjerteordning på mælk.

Skal du levere mælk med hjerter på?

Jens Munk, Vodskov, 450 køer:

"En lille gruppe kvier på fuldspalter spærrer for, at vi kan deltage i hjerteordningen. Jeg går med tanker om ombygning, hvor fuldspalterne kan udfases, men det bliver ikke lige nu.

Alternativt kan jeg vælge at reducere størrelsen på mit opdræt, så fuldspaltestalden bliver overflødig. Men her er tillægget for at levere til et hjerte for lavt. Det vil ikke kunne hænge sammen økonomisk.

Jeg har det lidt svært med alle de nye ordninger, for efterhånden tegner der sig et billede af, at hvis vi ikke går med, får vi et fradrag i mælkeprisen. Som jeg ser det, giver ordningerne ikke et reelt tillæg til vores nuværende pris, men de gør det muligt at bevare den.

Mælkeproducent: Jeg vil producere mælk til ét hjerte - men ikke to Kvæg Mandag 28. oktober 2019 · 07:48

Vi har set det samme med Arlagården Plus, hvor det var spået at give flere kroner til os. Jeg har ikke set dem endnu?

Og Arlas ambition om at udbetale den bedste mælkepris i Europa er vist glemt?

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.