Landmand om høj mælkepris: Effekterne af krigen bekymrer mig meget

Brian Fruergaard-Roed medvirker i Landmandspanelet i Magasinet Kvæg. Læs her, hvordan den aktuelle mælkepris påvirker hans økonomi og bedrift. Læs flere svar i Magasinet Kvæg, der netop er udkommet.

Af Brian Fruergaard-Roed, fortalt til Peter W. Mogensen

Vi nåede ikke at fejre den høje mælkepris, før Rusland indvaderede Ukraine, og lige nu optager det mig mere end mælkeprisens niveau. Dels er der aspekterne med en krig i Europa og påvirkningen på ukrainerne, dels er der bekymringerne om, hvordan det vil påvirke vores hverdag og økonomi på længere sigt. Det er ikke til at vide, hvilken betydning det får for inflationen, renter og fødevarepriser, men jeg tror, at noget af det, vi køber ind, vil stige i pris.

Jeg tror også, at det nuværende gode bytteforhold er en midlertidig affære. Derfor ligger vi selv til side, så vi bliver mere robuste og kan modstå mere, når det tidspunkt kommer. Her tænker jeg også på konsekvenserne af krigen og de klimatilpasninger, som vil kræve investeringer.

Vi har afsluttet vores fem-års plan for investeringer, så der er ikke meget tilbage, som mangler, og med de nuværende priser på byggeri er det nok bedst at holde sig i ro.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.