Betalt indhold af MS Schippers

Landmand: Sådan kom jeg af med ketose

Mælkeproducenten Hans Muilwijk har tidligere haft problemer med husmandssygen, ketose. Men nu er han endelig kommet det til livs

”Efter at vi er begyndt at bruge MS KetoProtect, har køerne fået en bedre start”, siger mælkeproducent Hans Muilwijk

Sygdommen ketose, tidligere kaldet husmandssyge, er en almindelig stofskiftelidelse hos køer i starten af laktationen. Den forårsager en negativ energibalance 3 uger før kælvning. Konsekvenserne bliver synlige ved kælvningen.

Hans Muilwijk har 420 malkekøer, og han har tidligere haft problemer med ketose. 

"En god opstart af kalvene er det allervigtigste for os, fordi det er her indtægten kommer fra. Den første tid efter kælvningen er altid den vigtigste for at opnå en god laktation. Og derfor må man gøre alt hvad der er muligt for at optimere.” 

Ketose giver et nedsat proteinindhold og en lavere mælkeproduktion på mellem 350 og 500 liter pr. laktation. Derudover forøges risiko for sundhedsproblemer såsom: 

  • Løbedrejning 
  • Tilbageholdt efterbyrd 
  • Yverbetændelse 
  • Formindsket frugtbarhed, der giver længere tid mellem kælvningerne 

En dårlig start af laktationen fører ofte til udskiftning senere i laktationen.

Hans Muilwijk startede med at tilføre MS KetoProtect via MS Optima, fordi det var for besværligt at gøre arbejdet manuelt. 

”Nu går det automatisk, så nu behøver vi ikke bekymre os om det længere. Vi skal bare fylde beholderen 1 - 2 gange ugentligt.” 

Ved at give køerne MS KetoProtect tidligt, undgår man at køerne udvikler den negative energibalance. Og det har givet gode resultater hos mælkeproducenten. 

”For hvert eneste produkt er det naturligvis vigtigt, at man får et positivt udbytte retur. Det ser vi helt tydeligt ske. Fedt- og proteinindholdet er steget og vi har faktisk ikke længere køer med ketose. Man kan se, at køerne har det godt, vi har færre tilfælde af udflåd og sundere klove og produktionen er steget med omkring 500 til 600 liter.“

MS KetoProtect er et meget velsmagende og energirigt fodertilskud, den unikke sammensætning giver den bedst mulige overgangsperiode. MS KetoProtect skal tilføres 3 uger før kælvning og indtil 7 - 10 uger efter. Dette kan gøres manuelt via kraftfoderbeholderen, malkerobotten eller en MS Optima. 

 

Er du interesseret i MS KetoProtect af fodergangen på din bedrift? Hvis ja, så kontakt os.
 

Faktaboks

MS KetoProtect:

  • Giver et energiboost ved hjælp af glycerin
  • Stimulerer vommen ved hjælp af kobolt og niacin
  • Stimulerer leveren ved hjælp af niacin, biotin og kolinklorid

Emneord sponsoreret, MS Schippers

Betalt indhold af MS Schippers

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.