Landmand: Sådan passer jeg godt på min besætning
Mælkeproducent Jan David svarer på spørgsmålet til landmandspanelet i årets første udgave af magasinet Kvæg, som udkommer på mandag. Læs her, hvordan han praktiserer smittebeskyttelse på bedriften ved Bylderup Bov.

Hvordan udøver du smittebeskyttelse?

 

Jan David, mælkeproducent, Bylderup Bov:

"Vi har fokus på smittebeskyttelse på flere fronter - både internt og eksternt.

Dyrlæge og inseminør har egne støvler, og alle besøgende skal som minimum tage overtræksstøvler på.

Vi har én ansat, som kun passer kalve, og hun klæder om i kalvestalden, så hun ikke slæber noget med fra andre staldafsnit. Vi fodrer de syge kalve til sidst og samler tyrekalvene i en boks, så vognmanden ikke skal ind i stalden for at hente dem.

Vores plads til døde dyr er flyttet så langt væk, at Daka-bilen ikke kører på de veje, hvor vi kører med fodervogn osv.

Jeg køber kun levedyr ved at købe kvier af min far. Jeg kender sundhedsstatus i hans besætning, og vores kvier går i øvrigt sammen på en lejet ejendom.

Når jeg skeler til mine kollegaer, som har svin, kan jeg se, at jeg kan blive endnu bedre til at beskytte min besætning. Eksempelvis skal vi have monteret flere slanger til støvlevask. Dem har vi for få af."

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.