Landmand: Vi har ikke brugt soja i to år

Jesper Arnth Jensen svarer på spørgsmålet til Landmandspanelet i Magasinet Kvæg, som udkommer 8. september. Læs her, hvor meget soja han bruger i foderrationen.

Af Jesper Arnth Jensen - fortalt til Peter W. Mogensen

Vi har nu to års erfaring med at fodre non-GM, og jeg har bestemt ikke fortrudt det. Vi havde en indkøring, som kostede nogle penge, men siden da er det gået rigtig godt.

Vi droppede sojaen dengang og har kunnet klare os med rapskager og rapsskrå købt som råvarer.

Nu står mælkeydelsen imidlertid stille, og forskellige tiltag flytter ikke noget. Derfor er vi netop lige begyndt at give et kg ts non-GM sojaskå for at se, om det kan flytte køernes ydelse i opadgående retning.

Hvis effekten kommer, kan jeg godt finde på at låse en kontrakt fast. Jeg håber også, at prisen på non-GM soja vil falde, når nu alle skal bruge det i større eller mindre omfang. Måske kan prisen endda falde helt ned på niveau med GMO-soja?

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.