Landmand: "Vi regner med at have foder nok"

På Ny Hesselgaard ved Gråsten er de optimistiske efter årets høst. Gården ejes af Knud Erik Madsen, som udover at have malkekvæg, også dyrker 220 hektar med slætgræs, korn, hestebønner og majs.

Bedriften driver han sammen med sønnen Lars Madsen, som har arbejdet hjemme på ejendommen, siden han blev uddannet agrarøkonom i 2015.

"Det er en god kombination, hvor jeg får mange indblik i de forskellige ting. Vi arbejder os hen imod et generationsskifte om et par år", siger Lars Madsen. 

Far og søn er netop blevet færdig med årets høst, som tegner noget bedre, end de frygtede.

"Høsten 2018 er gået rigtig godt, eller man kan i hvert fald sige, den har været nem. Vi har ikke skulle stresse imellem regnbygerne for at køre både halm og korn hjem som i det foregående år. Og vi har nogle dygtige hjælpere, som gerne springer til, når der skal halm ind", fortæller Lars Madsen til landbrugsavisen.dk og fortsætter:

"Kornet gav i gennemsnit ca. 25 procent mindre end normalt, men alt taget i betragtning er vi positivt overrasket, da det så værre ud til at starte med", siger han. 

Selvom kornhøsten var bedre end forventet, har tørken stadig fået familien til at tage alternative metoder i brug. 

"Vores byg- og ærtehelsæd var sået på meget sandet jord, hvor vi ikke har vandingsmuligheder, derfor har vi snittet vores hestebønner som helsæd for at have foder nok. Det er lidt spændene at se det kommende resultat, da vi aldrig har prøvet det før", oplyser Lars Madsen.

Nu gødes markerne på ny og så håber Lars og Knud Erik Madsen, at vejrguderne er med dem, så de kan få et fint slæt græs sidst i september.

De to har allerede 20 hektar græs mere end normalt, da de ikke nåede at så majs i år.

"Vi skulle have sået majs, efter vi havde snittet første slæt græs, men allerede der var jorden for tør og hård til at vi kunne få ploven ordentlig i. Vi vurderede, at såbedet ikke ville være godt nok, og derfor har vi 20 hektar græs mere i år", siger Lars Madsen 

Selvom sommeren i år har været hed, er Lars Madsen ikke bekymret.

Mere om dette tema

Her kan du se indsendte billeder og læse artikler i forbindelse med LandbrugsAvisen og Gjensidiges årlige konkurrence "Skyd høsten". 

Læs mere om konkurrencen eller deltag med dine egne billeder her

"Vi har 55 hektar med vedvarende græs, hvor vores kvier går og græsser om sommeren. Det er god stabil græsjord, vi har til dem, og heldigvis er vi ikke begyndt og fodre dem ude på marken endnu. Det er dog lidt sværere med de malkende køer, for der er ikke meget græs og hente for dem ude på markerne, så de bliver fodret godt inde på stalden. Vi regner med at have foder nok. Vi sår noget rug her i efteråret, som vi vil snitte i starten af maj næste år", afslutter Lars Madsen.

Lars Madsen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Konkurrencen slutter den 2. september 2018

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord Skyd Høsten 2018

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.