Landmand: Vi tager fire hurtige og et langt slæt

Jesper Arnth Jensen medvirker i Landmandspanelet i Magasinet Kvæg. Læs hans svar på spørgsmålet om slætstrategi og se de øvrige landmænds svar i Magasinet Kvæg, som netop er udkommet.

Maskinstationen passer vores marker, og for i år har vi aftalt, at vi skal tage fem slæt græs. Der skal være fire hurtige slæt med optimalt set 3,5 uge mellem slættene, og så skal ét slæt stå seks-syv uger, så det passer til kvierne. Ved at det står længere tid, bliver det mere groft, og vi undgår derved at skulle tilsætte halm og hø.

I de fire slæt til køerne jagter vi kvalitet. Prisen på ensilagen efterreguleres på tørstofindhold og MJ, hvor det især er indholdet af MJ, som jeg går meget op i.

Jeg har altid brugt græsblanding 50 med strandsvingel, da den passer til vores lave arealer, og markerne kan holde fire-fem år.

Vi sender alle kvier, på nær løbekvier, på græs. De starter herhjemme og kommer midt sommer til arealer ved Ho Bugt. Her ejer vi noget eng og lejer noget naturareal, som kvierne plejer. Der er ingen fluer derude, så vi slipper stort set for fluestik. Imens kvierne er ved vandet, laver vi hø og wrap herhjemme.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.