Landmands paradoks: Solceller vil ikke gavne vores klimaregnskab

Helle Kreiberg og Søren Svennesen medvirker i Landmandspanelet i Magasinet Kvæg. Læs her deres svar på spørgsmålet om, hvad der kan klimaoptimere deres bedrift.

Af Søren Svennesen - fortalt til Peter W. Mogensen

Det, som batter mest i vores klimaregnskab er, hvis vi får optimeret ydeevnen i mark og stald. På den måde kan vi fortynde belastningen per enhed. Det vil også tælle positivt, hvis fodereffektiviteten stiger og hvis vi kan producere mere foder selv og reducere vores indkøb.

Vi er økologer og kan derfor ikke hente hjælp fra de nye fodertilskud, men vi håber, at de også finder virksomme stoffer til økologiske dyr.

Vi har overvejet at sætte solceller op, men det vil ikke påvirke vores klimaregnskab, fordi vi i forvejen køber grøn strøm. Det forstår vi ikke, for hvis vi selv producerer grøn strøm, kunne andre købe det, som vi ikke får brug for, og det vil vel være godt for klimaet? Vi ender nok med at sætte solceller op alligevel af hensyn til økonomi og for at blive mere uafhængige.

I marken bidrager det positivt, at vi har gamle græsmarker. Det er jo negativt for jorden at rode for meget i den.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.