For lidt vand – for lidt mælk
Der skal være rigeligt vand og rigeligt plads omkring vandkarrene, lyder det fra kvægrådgiver.

Er der drikkevand nok til dine malkekøer, spørger kvægrådgiver Søren Lykke-Jensen i et nyhedsbrev fra Økologirådgivning Danmark.

Malkekøer har stort vandbehov med op til 100 liter om dagen og på varme dage kan det komme højere op. Sørg for at der er store drikkekar med fri drikke overflade nok med central placering og der er plads nok ved vandkarret mindst 10 cm pr. ko, lyder rådet.

I en besætning med 300 køer giver det 30 meter plads rundt om drikkekar. Så flere kar er nødvendige. Adgang til drikkevand bør være placeret tæt på den græsfold som køerne græsser. Ideelt set højst 200 meter. Store aflange kar med plads til mange køer ad gangen er det bedste og husk at arealet rundt om drikkekarret er højere og godt drænet, samt højere øvrig jordoverflade så det ikke bliver til et mudderhul.

Vandtrykket på vandledningen skal være højt så drikkekar fyldes så hurtigt som muligt. Husk rengøring af karret og tjek om der altid er fyldte kar så det ikke går som på billedet.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.