Limousine slår dørene op til auktion på slottet

Dansk Limousine Forening vil indføre nye traditioner omkring Limousine-auktionen med forårsauktion.

Dansk Limousine Forening har i en årrække afholdt avlsdyrsauktion i Herning i forbindelse med Landsskuet. Nu er tiden imidlertid kommet, til at avlsdyrsauktionen igen skal være en helt selvstændig begivenhed, der tiltrækker alle, der interesserer sig for limousiner.

Foreningen håber, at en forårsauktion med tilhørende aktiviteter vil blive en ny stor og tilbagevendende begivenhed.

Forårsauktionen finder sted første gang lørdag 24. marts ved Sønderskov Slot nær Brørup i Sydjylland på adressen Sønderskovgårdvej 2, 6650 Brørup - og der er stor opmærksomhed omkring de 15 katalognumre, som skal under hammeren, fortæller Dansk Limousine Forening i en pressemeddelelse.

Dyr for enhver smag

De 15 limousiner, som skal på auktion den 24. marts, er alle nøje udvalgt af et auktionsudvalg, der har rejst landet rundt for at besigtige mulige emner.

De fleste dyr er fundet direkte i besætninger, men også blandt tyrene på Aalestrup Avlsstation er der fundet meget auktionsværdige eksemplarer.

Der er limousiner for enhver smag – spændende afstamninger, godt eksteriør og gode produktionsresultater. Hornstatus for auktionsdyrene: 6 er genetisk hornede, 8 er pollede og 1 er homozygotisk pollet, oplyser foreningen.

Tyren Maximum lever op til sit navn

Blandt de 10 tyre på auktion fremhæves tyren Grønbjerg P Maximum, der har præsteret en helt enestående afprøvning på Aalestrup Avlsstation. Tyrens årsvægt blev 711 kg og foderforbruget i forsøgsperioden var kun 3,90 FE pr. kg tilvækst.

Ud over at tyren i den grad lever op til sit navn, så er han også halvbror til en tidligere limousinehøjdespringer på Aalestrup, nemlig Grønbjerg Hugoe, der i dag er en meget benyttet insemineringstyr, både i renavl og til krydsning.

Med de resultater, som Grønbjerg P Maximum har vist under afprøvningen, forventes han at blive meget eftertragtet på auktionen. En hurtigt voksende og fodereffektiv og tyr er selvsagt en drøm for enhver produktionsbesætning.

Imidlertid skal Grønbjerg P Maximum, ligesom sin berømte halvbror, også til sædtapning. Den kommende ejer får derfor først tyren leveret når sædtapningen er overstået – forventeligt ca. 1. maj.

En heldagsbegivenhed

Der er lagt op til en heldagsoplevelse for mange af gæsterne ved limousineauktionen.

Dørene slås op kl. 10, hvor stande og boder åbner. Limousine-snakken omkring dyrene og aktiviteterne i laden kommer til at gå lystigt, alt imens der varmes op til selve auktionen, som begynder kl. 14.

Også efter selve auktionen, hvor der ud over de 15 limousiner også kommer forskelligt grej til kødkvæg under hammeren, vil der være mulighed for samvær i laden.

Dagen slutter med auktionsfest for limousineentusiaster i et festlokale i nærheden.

Alle interesserede er velkomne. Bemærk, at deltagelse i auktionsfesten kræver forudgående tilmelding.

Forhåndsbud eller telefonbud

Interesserede købere, der ikke har mulighed for at være fysisk til stede under auktionen, har mulighed for enten at afgive forhåndsbud eller for at byde med via telefon under selve auktionen.

Auktionskataloget, som findes i en elektronisk version på Dansk Limousine Forenings hjemmeside, indeholder, foruden auktionsregler og betingelser, beskrivelse af hvorledes forhåndsbud eller telefonbud kan benyttes.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.