Listeria i sødmælk

Den farlige bakterie listeria er fundet i mælk solgt over hele Bornholm.

Mange bornholmere kan have købt sødmælk, der kan være inficeret med den farlige bakterie listeria.

Virksomheden Bornholms Andelsmejeri tilbagekalder nu økologisk sødmælk med holdbarheds udløb fra den 11. april til og med den 11. maj 2015, fordi der er påvist listeria i en kontrolprøve.

Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Sødmælken er solgt over hele Bornholm, og Fødevarestyrelsen opfordrer nu købere af mælken til at kassere produktet eller levere det tilbage til butikken.

Mælken er solgt i i hvert fald 30 butikker, der tæller supermarkederne Netto, Spar, Kvickly og Super Brugsen.

Så sent som i sidste uge udmeldte Fødevarestyrelsen, at man havde registreret en stigning i antal smittede med listeria, da fem danskere blev smittet i samme uge i april.

Normalt smittes én om ugen i gennemsnit med listeria.

Sidste sommer fik Fødevarestyrelsen massiv kritik for ikke at reagere hurtigt nok, i det der viste sig at være en voldsom stigning i antal smittede med listeria, fordi der var solgt rullepølse, der var inficeret med bakterien.

Bliver man smittet med Listeria kan man få influenzalignende symptomer såsom feber og hovedpine.

I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

/ritzau/

Emneord mælk

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.