Mælkeformand frygter mælkepris under to kroner

I østeuropæiske lande er prisen allerede under, påpeger mælkeproducentformand Kjartan Poulsen.

2015 bliver det sværeste år nogensinde for mælkeproduktionen.

Det vurderer Kjartan Poulsen, formand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, over for Effektivt Landbrug.

"Vi mælkeproducenter går et af de sværeste år i møde. I nogle af østlandene er afregningsprisen lige nu 18-22 eurocent pr. kilo mælk, og omregnet, er det betydeligt under to kroner," siger han til avisen.

Han frygter dermed, at prisen i løbet af 2015 vil gå ned på to kroner.

Undrer sig over hurtigt fald hos Arla

I sit seneste nyhedsbrev kritiserer Kjartan Poulsen desuden Arlas seneste fald i afregningsprisen, som han kalder en mavepuster.

"Og hvorfor er det nødvendigt? Jo, den officielle forklaring følger med om industrimarkedet og alt det, men hvorfor er faldet fra Arla Foods igen væsentlig større end fra gennemsnittet af de europæiske mejerier? Vi får altid at vide, at den store forædling af Arlas produkter betyder, at det går langsommere, når prisen stiger. Sammenligner man afregningen fra Arla Foods med FrieslandCampina eller gennemsnittet for alle de europæiske mejerier, som LTO sammenligner priser fra, så er det tydeligt, at Arla også fører an ved at være hurtigst med prisfald. Hvordan kan det nu være?," spørger LDM-formanden.

"Forklaring udbedes," siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.