Mælkekonflikt afblæst: Stor landmand tegner overenskomst med 3F
Danmarks største mælkeproducent, Jørn Kjær Madsen, har du tegnet overenskomst med 3F

Danmarks største mælkeproducent, I/S Rønhave ved Bramming slipper nu for at blive ramt af blokade og sympatikonflikt fra en stribe forbund under LO fra på mandag. Det skriver DR Syd.

På et møde i aftes mellem Fagforbundet 3F og landbrugets arbejdsgiverforening GLS-A og landmanden Jørn Kjær Madsen, valgte landmanden at tegne overenskomst for de omkring 40 ansatte på gården.

3F har siden sidste år presset på for at få en overenskomst med I/S Rønhave og med et varsel om blokade og sympatikonflikter fra andre LO forbund, risikerede landmanden blandt andet, at Arlas chauffører fra på mandag ikke længere vil kunne have hentet mælk på gården, der producerer 60 ton mælk i døgnet.

Striden har stået om løn, pension og arbejdsvilkår på gården og da 3F har indgået en hovedaftale med landbrugets arbejdsgiverforening, GLSA, har 3F forhandlingsretten til at tegne overenskomster i landbruget.
Det har ikke været muligt at træffe landmand, Jørn Kjær Madsen for en kommentar .

Gammel dom beskytter mindre landbrug mod fagforeningerKvæg · Svin Fredag 22. januar 2016 · 00:00

Overenskomsten med Danmarks største mælkeproducent kan få afsmittende virkning. Lige nu har 3F øje på 25-30 store mælkeproducenter i især Nord- og Midtjylland, som forbundet vil have til at tegne overenskomst.
Landsforeningen Danske Mælkeproducenter frygter udsigten til 3F's krav om overenskomster.

"Vi er i forvejen pressede og har ikke råd til at give mere i løn. Så risikerer bedrifterne at flytte ud af landet," lød det tidligere på måneden fra formanden for Danske Mælkeproducenter, Kjartan Poulsen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.