Mælkeproducenter i Estland bukker under for krisen

Estiske mælkeproducenter omlægger til planteproduktion.

Ruslands boykot af vestlige fødevarer får nu mange estiske mælkeproducenter til at stoppe mælkeproduktionen.

Det skriver det finske medie Yle.fi.

Estlands mælkeproducenter domineres af store landbrug. Et af dem, Perevara, nedlægger mælkeproduktionen på fire ud af deres fem mælkelandbrug. Det betyder, at mere end 1000 køer skal slagtes og 75 ansatte opsiges.

Også den lave oliepris og den store produktion af mælk i Europa har influeret virksomhedens beslutning, siger adm. direktør for Perevara, Alo Teder.

"Præcis, hvor afgørende bortfaldet af det russiske marked har været, er svært at sige," siger Alo Teder til Yle.fi.

Perevara går nu over til planteavl med produktion af foder og raps.

En vurdering i mejerisektoren er, at snesevis af mælkeproduktioner vil blive nedlagt, og at 400 arbejdspladser forsvinder i det lille land med 1,3 mio. indbyggere.

Det har tidligere været fremme, at især Finland og de baltiske lande har været hårdt ramt af, at Rusland i august indførte forbud mod import af vestlige fødevarer.

Emneord mælk, landbrugskrise

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.