Mælkeproducenter på lille ø: Nu får vi vores egne oste i supermarkedet
Bjerggaard Børsøe landbrug har i løbet af det sidste år omlagt deres kvæghold til økologi, og nu er gården klar til lanceringen af fire økologiske ø-oste.

På den lille danske ø Barsøe i Genner Bugt i Sønderjylland ligger Bjerggaard Børsøe landbrug, som er ejet og drevet af ægteparret Helle Kreiberg Svennesen og Søren Svennesen.

Barsøe fylder blot 2,5 kvadratkilometer, og Helle Kreiberg Svennesen og Søren Svennesen havde derfor ikke store muligheder for at udvide deres kvæghold, da de for et år siden besluttede sig for at lave en ny strategi for deres kvæghold. 

I stedet besluttede ægteparret sig for at omlægge til økologi. Helle Kreiberg Svennesen forklarer til Kvæg Plus:

”Økologi lå lige til højrebenet. Vi havde ikke nogen mulighed for at udvide, og økologi var en god niche. Nu var det tid til at få køerne ud igen”, siger Helle Kreiberg Svennesen

Omlægningstiden fra konventionel til økologisk mælkeproducent har taget cirka et halvt år, og Bjerggaard Børsøe Landbrug er fra den 1. november blevet ”fuldblodsøkologer”, som Helle Keriberg Svennesen selv formulerer det.

Barsø-oste på vej

Nu har ejerne indgået et partnerskab med Arla og en dansk indkøbskæde, som fra starten af 2018 vil sælge fire slags økologiske oste fra Bjerggaard Børsøe Landbrug.

Arla skal forarbejde alle fire oste.

”Der kommer en gouda ost, men det er endnu ikke sikkert, hvilke andre slags oste der skal produceres - så det glæder vi os til at finde ud af”, fortæller Helle Keriberg Svennesen.

Omlægningen til økologi har skrumpet besætningens størrelse til i alt 185 årskøer.

Ikke desto mindre passer gårdens 225 hektar godt til netop dette antal, understreger Helle Kreiberg Svennesen.

Søren Svennesen er barnefødt på Barsø, og Helle Kreiberg Svennesen kommer fra fastland. De bor på øens gamle skole sammen med døtrene Caroline og Frederikke på 18 og 16 år.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.