Majssort klarer sig godt: Holder sig grøn, appetitlig og giver godt udbytte

Majssort fra Syngenta har vist gode takter i de seneste to års sortsafprøvning.

Glæden er stor hos Syngenta, som netop har fået majssorten SY Silverbull på listen over de højest værdsatte majssorter efter to års afprøvning.

I en pressemeddelelse fortæller firmaet, at SY Silverbull kan dyrkes i hele landet, da det er en tidlig sort, som udfylder rummet mellem de særligt tidlige sorter og de sildige sorter.

Ifølge Torben Sørensen, Seeds Product Manager i Syngenta Norden, har firmaet store forventninger til sorten, da den har vist en tidlighed, som ikke ses så ofte i forædlingsprogrammet, kombineret med egenskaber for højt udbytte, god fordøjelighed og energiniveau.

SY Silverbull bliver solgt hos DLG og Jens Bagge, Planteforædler ved DLG, ser SY Silverbull som en moderne majssort, som er tilpasset nye fodernormer. Jens Bagge peger på, at planterne er relativ korte og stay green. Samtidig er kolbeandelen stor og der skal ikke efterlades høj stub i marken.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.