Malkekøer fortsætter himmelflugten efter kvoteophør
Pr. 31. december 2015 var der 4,3 procent flere køer i Danmark end samme dato et år tidligere.

Der var 570.000 malkekøer i Danmark pr. 31. december 2015, og det er en stigning på 4,3 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det viser Danmarks Statistiks nyeste opgørelse.

Ifølge Danmarks Statistik er mælkekvoternes ophør 1. april i fjor den primære årsag til stigningen i antallet af malkekøer. Landmændene er i gang med at optimere deres produktion af mælk, da de nu kan producere frit uden risiko for at blive pålagt en afgift for at overskride en mælkekvote, lyder forklaringen.

Tilpasning af besætningerne har også betydet, at der bliver leveret mere mælk til mejerierne, og slagtet færre køer i 2015 end 2014, ifølge tidligere opgørelser fra Danmarks Statistik.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.