Malker om natten - sælger mælken som dyrt kosttilskud
Tyske landmænd har fundet en smart metode til at få forbrugerne til at betale ekstra for mælken. Det forbedrer søvnen, siger de.

Det tyske selskab Milchkristalle har fundet en lukrativ forretning. De sælger mælk, der er malket om natten, som et særligt kosttilskud, der skulle give en bedre søvn. Det skriver Dairyreporter.com.

Mælk, der er malket om natten, med en særlig teknik, indeholder angiveligt ekstra - ifølge virksomheden - langt mere af melatonin end almindelig mælk. Melatonin er et stof, som mennesket - og altså også køer - producerer om natten. Via koens blodårer ender det i laktationsprocessen i mælken. Ved at indtage mælken med øget indhold af melatonin, vil du forbedre din søvn- altså ifølge virksomheden, der sælger produktet.

Ifølge Kai Oppel, medejer af Milchkristalle, har andre før dem forsøgt at øge melatoninindholdet i mælk, men Milchkristalle har forsøgt at forbedre teknikken for at øge melatoninindholdet. For fire år siden skrev vi på Landbrugsavisen.dk om et new zealandsk mejeri med samme produkt.

Kirsebærsaft hjælper mod søvnproblemer Fredag 1. august 2014 · 09:02

Ifølge Milchkristalle indeholder et gram af deres mælk 100 gange mere melatonin end almindelig mælk.

"Vi vokser hvert år. Vi ved ikke, om det er en trend, men folk køber det igen og igen, og flere bruger vores produkt, ikke bare i Tyskland, men også i Storbritannien," siger Kai Oppel til Dairyreporter.com.

Han mener, at det øgede salg i Storbritannien skyldes et tv-program om deres produkt.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.