Mange kan øge mælkeydelsen med bedre goldkofoder
Fasefodring af goldkøer kan give mælkeydelsen et tigerspring, og nu viser Finn Laursens forsøg, at det sagtens kan gøres også af mindre bedrifter i praksis.

Når man kan lave fuldfoder til et halvt år ad gangen og ensilere det i en stak, er det så nemt at give goldkøerne præcis det, de har brug for, at der ikke er en undskyldning for at lade være. Det mener Niels Bastian Kristensen, chefkonsulent, Seges. 

Han har i det seneste år presset på, for at goldkøerne fodres i to faser – ’Far-OFF’ og ’Close-UP’ - med henblik på at øge mælkeydelsen. 

"Vi har vist, at det virker mod mælkefeber, Ketose og kan øge mælkeydelsen, især i lavereydende besætninger", siger han. 

I første fase, ’Far-OFF’ skal køerne have mindre foder og mindre næringsrigt. I anden fase, ’Close-UP’, de sidste uger før kælvning, skal de have meget energi, så de er klar til at kælve og give meget råmælk og senere højere mælkeydelse. 

Mange har holdt sig fra fasefodring af goldkøer, fordi det kræver for mange forskellige foderblandinger, men det argument falder bort, når man kan lave til lang tid ad gangen.

Der findes dog også kritikere af metoden. Til det svarer Niels Bastian Kristensen:

"Man skal have styr på forsuringen. Det er meget vigtigt for et godt resultat, en af fordelene ved ensilering er, at man kan nå at analysere foderet inden, det skal opfodres, så man ved, at det er i orden", siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.