Maskinstation snitter majs i juli: Det har vi aldrig oplevet før
Revslund Maskinstation snittede i går seks hektar majs. Det er to måneder tidligere end sidste år, hvor det først skete 10. september.

Tirsdag, 10. juli snittede Revslund Maskinstation seks hektar majs for en økolog i Sønderjylland, der kunne se sine majs visne væk og tog en beslutning om at snitte seks hektar nu.

Sidste år i 2017 snittede maskinstationen de første majs 10. september.

"Vi har aldrig oplevet, at vi har snittet majs så tidligt før. Det er jo to måneder tidligere end sidste år," fortæller ejer af Revslund Maskinstation, Herman Jønsson.

Han kan mærke, at høsten har taget et stort indhug i udbyttet hos de økologiske landmænd.

"De mangler foder i massevis. Flere snakker om at begynde at tage tidligt ind. De mangler masser og masser, og de kan heller ikke købe noget. De skal jo have foder, der skal holde til vinter og næste år," siger Herman Jønsson.

Rådgiver: Græsset mangler 30-35 af udbyttetKvæg Onsdag 11. juli 2018 · 07:46

I går, tirsdag, lagde maskinstationen billeder af deres tidlige snitning af majs. Opslaget er allerede set af 9.500 mennesker og har 89 kommentarer.

"Vi har ikke selv fået flere henvendelser, men folk er urolige for deres høst," siger Herman Jønsson.

Halvt udbytte af sidste år

Revslund Maskinstation bliver også selv nødt til at køre længere for at høste. Sidste år kunne de sagtens blive i nærområdet af stationen i Branderup, men i år skal de nogle og 40 km væk for at høste.

"Vi snitter og snitter, men det giver ingen læs. Udbyttet giver halvt læs per hektar, end det gjorde sidste år. Det er sindssygt," siger Herman Jønsson.

Maskinstationen begyndte da også at høste vinterbyg allerede i juni måned på grund af tørken og har allerede nok at lave med at høste i området.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.