Mejerichef: Mælkeprisen er langt under smertegrænsen
Fonterras landmænd tjener godt 30 pct. under, hvad de har brug for.

New Zealands mælkeproducenter står over for et hårdt år, siger Fonterras adm. direktør Theo Spierings til det australske medie Sky News.

Fredag skar det new zealandske-australske stormejeri igen mælkeprisen med 6,10 kr. pr. kilo mælketørstof for denne sæson, der startede i juni.

På grund af den anderledes opgørelsesmetode er det vanskeligt at sammenligne med dansk mælkepris - men det er langt under "break even", lyder det fra mejerichefen.

For at få overskud skal den gennemsnitlige mælkeproducent have 25 kr. pr. kilo tørstof, vurderer Fonterra-chefen. Med den nye nedskæring får landmanden knap 17 kr. Det er godt 30 pct. under smertegrænsen.

"Mælkeprisen, som den er nu, er slet ikke holdbar," siger Theo Spiering ifølge TV3 The Nation.

"Det kommer til at blive en hård situation de næste 12 måneder, og vi skal finde ud af, hvordan vi kommer igennem den med så få skader som muligt," siger han.

Han tror dog på, at mælkeprisen på et tidspunkt igen vil stige.

"Kina vil komme tilbage til volumenvækst på forbruger-niveau, og så vil priserne igen stige," siger mejerichefen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.