Merrild skuffet: De danske landmænd er taberne
Martin Merrild siger, at danske landmænd vil tabe, når EU åbner op for "kamp mellem statskasserne".

Lande som Frankrig får i op til seks måneder lov til at støtte egne landmænd, der vil begrænse mælkeproduktionen.

Det begræder Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, der i dag, mandag, har været i Bruxelles, mens der var ministerrådsmøde i byen.

"Dagens møde er et stort tilbageslag for den fælleseuropæiske landbrugspolitik. Det er meget bekymrende, at man tyer til statsstøtte som et instrument til at løse den aktuelle krise. I stedet for at stå sammen i EU, bliver der nu åbnet for konkurrence mellem statskasserne. I kampen mellem statskasserne står danske landmænd til at blive taberne i og med, at Esben Lunde Larsen allerede har meldt ud, at vi herhjemme ikke vil benytte os af statsstøtteordninger," siger Martin Merrild.

En støtteordning, hvor hvert medlemsland er alene for sig selv, er ikke en langtidsholdbar løsning på de udfordringer, som landbruget står overfor, mener L&F-formanden.

Esben Lunde efter højspændt dag: Danske landmænd er beskyttetKvæg Mandag 14. marts 2016 · 17:29

"Det ærgrer mig, at EU's medlemslande kommer til at lukke sig om sig selv," siger Martin Merrild.

Martin Merrild hæfter sig dog også ved, at EU's landbrugskommissær Phil Hogan på mødet understregede, at det er markedet, der på lang sigt skal løse problemerne for europæisk landbrug.

"Jeg er glad for, at kommissæren sagde, at regulering ikke på sigt er vejen frem, men at der i stedet skal findes nye markedsåbninger uden for EU," siger Martin Merrild.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.