Messe er køreturen værd: Derfor bliver jeg høj af at gå rundt på Eurotier
Ugen på spidsen: De store traktormærker dropper messerne. Men med det rette fokus er en husdyrmesse som EuroTier stadig et besøg værd i næste uge, for her er alle nyheder og tendenser fra 2.600 udstillere samlet, skriver ugens klummeskribent på Kvæg Plus.

På vej ud af døren til verdens største husdyrmesse, EuroTier i Hannover, gør det indtryk at læse, at koncernen Agco med de tre mærker MF, Fendt og Valtra ikke længere vil prioritere tilstedeværelsen på de store lmesser.

Som selskabets vicepræsident tørt konstaterer, så vil det kræve en hel hal at præsentere samtlige maskiner for et selskab som Agco, der er godt på vej til at blive full-line med markredskaber som supplement til traktorer, tærskere og snittere.

Kun landmanden til at betale

Så messe-fremtiden for Agco bliver mindre stande med færre maskiner og flere videoer.

I stedet vil Agco prioritere store arrangementer i marken sammen med sine forhandlere, så kunderne får en reel mulighed for at prøve maskinerne under realistiske forhold i tæt dialog med produktspecialister.

Det giver god mening. Og måske også lidt billigere maskiner, for hektarpriserne på de store udstillinger er rent ud sagt svimlende - og der er i sidste ende kun landmanden til at betale.

Stærkt fokus gør messen interessant

Men skal vi så vende bilen og blive hjemme fra EuroTier?

Nej.

Som inspirationskilde til fremtidens løsninger og som et sted at opfange impulser om udviklingen i de nærmeste år er fokuserede messer som EuroTier stadig guld værd.

Men mindre kan godt gøre det, bare det stærke fokus og specialiseringen fastholdes. Det sikrer nemlig, at alle aktører inden for husdyrproduktionen bare skal være med på EuroTier.

Med omkring 2.600 udstillere fordelt på 26 hektar giver det mangfoldigheden, det giver inspirationen, og derfor er man som investeringsklar mælkeproducent godt hjulpet efter en flittig dag i Hannover.

Høj på EuroTier

Personligt kan jeg blive helt høj af at gå rundt på EuroTier. Her viser den europæiske husdyrproduktion det bedste, den kan.

Og det er faktisk ret meget. Det giver en faglig stolthed at være et lille hjul i den kæmpe og ekstremt fintunede maskine, som moderne nordvest europæisk mælkeproduktion er.

Jeg glæder mig til at se nyheder fra en lang række kendte firmaer og kunne snakke i dybden med deres specialister. Blandt andet præsenterer alle fire malkerobotfirmaer på det danske marked interessante nyheder.

Men jeg glæder mig også til overraskelserne og alle de firmaer og produkter, som jeg knap nok anede eksisterede.

Hvad skal du se på EuroTier?

Claus Solhøj, journalist og kvægfaglig redaktør på LandbrugsAvisen, magasinerne Kvæg og Kødkvæg samt Kvæg Plus.

Faktaboks

I den ugentlige klumme på Kvæg Plus, "Ugen på spidsen", sætter Peter W. Mogensen og Claus Solhøj, journalister og kvægfaglige redaktører på LandbrugsAvisen, magasinerne Kvæg og Kødkvæg samt Kvæg Plus, kvægugen i perspektiv.

Klummen er udtryk for skribentens personlige synspunkt, og udtrykker ikke nødvendigvis bladhusets holdning til omtalte emne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.