Messedebutant: Danske landmænd har brug for en ny kvægrace
Måske skal du overveje at krydse dine Holstein med ny race. Stef Beunk fra Bayern Genetic er i Danmark for at introducere fleckvieh-racen.

Stærkere køer som kan være alene hjemme, fordi de kan passe på sig selv.

Sådan fremhæver Stef Beunk kvægracen fleckvieh, som han er i Danmark for at promovere.

Sammen med en kollega fra firmaet Bayern Genetic er Stef Beunk debutant på messen Nutrifair i Fredericia og efter knapt halvandet døgn på messen er han stærkt begejstret.

»Messen er overskuelig og der kommer gæster, som har interesse i husdyr. Vi skal ikke snakke om store traktorer, vi kan gå lige til emnet«, siger Stef Beunk.

Ideel krydsning med holstein

Hans eget ærinde er som sagt at prmovere fleckvieh-racen, som er en to-formålsrace, som både kan producere mælk og kød.

Om danske kvægbrugere vil vælge racen til for at lave renavl eller krydsning, er lige fedt, mener Stef Beunk.

»Har man holsteinkøer i dag, vil fleckvieh kunne tilføre mere kød, bedre yversundhed og generel styrke. Det mangler holstein, hvis du spørger mig. Så hvis man krydser de to har man den ideelle ko, for holstein kan give afsindig meget mælk«, fremhæver han.

Stef Beunk har i dag 25 kunder i Danmark og de forsynes med genetik direkte fra Bayern Genetik eller via VikingDanmark.

»Vi ser et stort potentiale på det danske marked. Særligt fordi enhederne bliver så store og flere og flere ansatte har ikke en baggrund i landbruget. Det taler for, at man har køer, som ikke behøver så meget opmærksomhed«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.