Miljøorganisationer advarede kommissær mod at lempe ammoniak-mål

Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd havde forud for Eva Kjer Hansens besøg frarådet EU’s miljøkommissær at slække på dansk ammoniak-mål.

To danske miljøorganisationer, Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd, havde allerede før miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens møde med EUs miljøkommissær Karmenu Vella henvendt sig til kommissæren. De gav en stærk opfordring til at fastholde kravet til dansk landbrug om at reducere udledningen af ammoniak med 24 pct.

Frarådede »særhensyn«

I henvendelsen til kommissæren argumenterede de to organisationer for, at der ikke bør tages »særhensyn til det danske landbrug«.

Det sker bl.a. med henvisning til, at Danmark med sin store husdyrproduktion »har bundet sig op på miljøkrav«, men også begrundet med, at Danmark »uden nogen stor investering kan nå målet om at reducere luftforureningen med ammoniak.«

Det skriver Danmarks Naturfredningsforening på sin hjemmeside.

»Luften tung af ammoniak«

I følge Danmarks Naturfredningsforening udleder svineproduktionen fra »et højintensivt landbrugsland som det danske« årligt mere end 26 millioner tons ubehandlet gylle.

»Det giver forurening af både vand og natur, men også luften er tung af ammoniak,« skriver DN.

Verdens hårdest dyrkede

»Som verdens hårdest dyrkede land skal Danmark derfor reducere sin ammoniakudledning med 24 procent i 2020,« mener DN, som også henviser til, at målet kan nås »med de eksisterende regler for indretning af stalde næsten uden at gøre en ekstra indsats frem mod 2020.«

Både Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd mener slet ikke, det er muligt at ændre målsætningen.

»Reduktionsmålet er nemlig besluttet i FNs Göteborgprotokol og står derfor ikke til at ændre,« vurderer DN.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.