Miljøstyrelsen giver ok til at opfodre behandlet frøgræshalm
Miljøstyrelsen har ekstraordinært og med baggrund i tørkesituationen givet tilladelse til, at frøgræshalm må opfodres, selv om det er behandlet med en række ukrudts- og svampemidler, hvor der normalt er forbehold mod opfodring af frøgræshalm.

Miljøstyrelsen har den 10. juli givet tilladelse til, at halm efter frøgræs behandlet med et antal ukrudts-og svampemidler ekstraordinært må opfodres. Det fortæller landskonsulent Jens Erik Jensen fra Seges.

»Tilladelsen er givet med baggrund i den force majeure-situation, der er opstået på grund af den alvorlige og langvarige tørke, der giver mangel på foder på mange kvægbedrifter. Tilladelsen gælder kun høsten af frøgræshalm i 2018«, siger han.

Det er Seges, der har søgt Miljøstyrelsen om tilladelse til opfodring.

Ukrudts- og svampemidler

Tilladelsen gælder følgende ukrudtsmidler:

Boxer, Catch, DFF, Legacy, Express SX, Nuance WG, Hussar Plus OD, Hussar OD, Lexus, Kerb 400 SC, Primera Super, Foxtrot, Reglone og Stomp CS.

Rådgiver: Græsset mangler 30-35 af udbyttetKvæg Onsdag 11. juli 2018 · 07:46

Og følgende svampemidler:

Bumper 25 EC, Bell, Ceando, Comet Pro, Folicur Xpert, Orius 200 EW og Viverda.

Det er en klar forudsætning, at alle øvrige vilkår vedr. godkendelserne af ovennævnte midler er overholdt.

Vækstreguleringsmidler

»Tilladelsen omfatter ikke frøgræshalm der er behandlet med vækstreguleringsmidler, som ellers også hyppigt anvendes i frøgræs, og som har et lignende forbehold mod opfodring af frøgræshalm«, fortæller Jens Erik Jensen.

Seges har ellers også søgt om tilladelse til de relevante vækstreguleringsmidler. Men altså ikke fået tilladelse til det endnu.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.