Milliard-fond skal belønne lavere mælkeindvejning i EU
Frankrig foreslår fond, som skal belønne lavere indvejning.

De europæiske landbrugsministre præsenteres i næste uge for et fransk forslag om at oprette en fond på 200 mio. euro, svarende til 1,5 mia. danske kroner, som skal motivere mælkeproducenter til at reducere indvejningen. Det skriver Dairy Industry Newsletter.

Forslaget vil ifølge franskmændene reducere indvejningen med to mia. liter mælk svarende til tre pct. af den samlede indvejning.

Arla bruger 232 mio. kr. på at udvide mejerikapacitet Tirsdag 8. marts 2016 · 14:38

Modellen baseres på at give tilskud på 10 cent pr. liter mælk, som en producent nedjusterer i forhold til sidste års produktion. Lande, som ikke reducerer produktionen, skal modsat pålægges strafafgift.

Frankrig foreslår endvidere at forhøje interventionsloftet for skummetmælkspulver til 160.000 ton og 80.000 ton for smør.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.