Millionbeløb bevilget til undersøgelser af kvæg-velfærd

To projekter sætter fokus på kalves velfærd i økologiske besætninger, samt hvad det betyder for køer med yverbetændelse at komme i sygeboks.

Der er blevet bevilget penge til to nye projekter, der har fokus på dyrevelfærd hos kvæg.

Det er Videncenter for Dyrevelfærd, der har bevilget omtrent 2,6 mio. kr. til projektet, der ledes af forskere ved Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet.

Øko-kalvenes velfærd

Det ene projekt har titlen ”Kalves velfærd økologiske malkekvægsbesætninger”. Her sammenlignes økologiske kalves første halve leveår med kalve fra konventionelle malkekvægsbesætninger.

Målet er at identificere muligheder for at forbedre velfærden for de økologiske kalve, da de økologiske kalves opvækstbetingelser på en række områder adskiller sig fra typiske konventionelle kalves.

Syge køer i boks

Det andet projekt har omdrejningspunkt i sygebokse og har titlen ”Brugboxen – betydning af brug af sygeboks til køer med mastitis for dyrenes bedring, velfærd og produktion”. Her skal det undersøges, hvad det betyder for køer, der lider af yverbetændelse, at komme i sygeboks.

Yverbetændelse er den hyppigst forekommende smitsomme produktionssygdom hos malkekøer og rammer årligt over 200.000 køer i Danmark. Tidligere forskning viser, at yverbetændelse fører til ændringer i dyrenes adfærd, mælkeproduktion og forekomsten af inflammationsmarkører i mælken. 

Emneord dyrevelfærd

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.