Millionindsprøjtning skal speede husdyrsager op

Erhvervs- og vækstministeren høster ros fra L&F.

For mange sager samler støv i Natur- og miljøklagenævnet, og det gør erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) nu noget ved. Regeringen har afsat 23 mio. kr., der skal bruges til en task force med 30 ekstra medarbejdere plus ekspertbistand fra Kammeradvokaten.

De første fem mio. skal allerede på bordet i år, mens de sidste 18 mio. kr. kommer ud at arbejde i 2017.

740 sager samler støv

Pengene er nødvendige, fordi nævnet er kommet bagud på grund af udflytning fra København til Viborg. De fleste medarbejdere har sagt op, så der er færre til at behandle sager, mens de resterende har travlt med at sætte nye medarbejdere ind i arbejdet. Det har skabt en sagspukkel på 740 sager.

»De ekstra ressourcer skal sikre, at virksomheder og borgere ikke oplever uacceptabelt lange sagsbehandlingstider i denne overgangsperiode, hvor Natur- og Miljøklagenævnet flytter til Nævnenes Hus i Viborg. Med tiden forventer vi, at den nye organisering vil effektivisere sagsbehandlingen, og med de ekstra ressourcer vi nu tilfører, sikrer vi, at serviceniveauet også lever op til borgere og virksomheders forventninger på kort sigt,« siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Målet er en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på seks måneder.

I 2014 lå den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for husdyrsager på 232 dage, altså knapt otte måneder. Hver femte sag tog mere end 12 måneder.

Ros fra L&F

Landbrug & Fødevarers viceformand, Lars Hvidtfeldt, roser ministeren for at bearbejde sagspuklen, noget L&F har skrevet til ministeren om tidligere.

»Vi er glade for at regeringen har lyttet til os og er optaget af korte sagsbehandlingstider. Alt andet forhaler og fordyrer anlægsprocesser, og vi er glade for at de netop prioriterer disse sager,« siger han.

Endelig peger han på, at hurtig sagsbehandling også er ekstra vigtigt i byggesager, hvor tilskud er betinget af, at de skal være i gang inden for en given tidsfrist.

»Det er bl.a. husdyrsager, og det kan være med til at holde gang i hjulene,« siger Lars Hvidtfeldt.

Nævnenes Hus kommer fra den 1. januar til at samle 14 nævn - herunder også Natur- og Miljøklagenævnet, som bliver delt op til Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.