Ministeren stopper skjult kamera på staldgangen

”I kan godt glæde jer til vores udspil til det næste veterinærforlig”, lovede Esben Lunde Larsen på møde i Vissenbjerg mandag.

Landmænd, der får besøg af forskellige kontrollanter, kan ånde en smule lettet op. De kan nu være sikre på, der ikke står et kamerahold bag kontrollanten, parat til at filme og sende ud i den bedste sendetid.

”Jeg har ganske enkelt udstedt et forbud mod at tage medier med på kontrolbesøg”, oplyste miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen på et stormøde i Vissenbjerg mandag aften.

”Landmænd skal ikke længere finde sig i at blive brugt som underholdning i den slags reality show. Ingen skal stå over for et kamerahold på den måde – her har jo været en helt vanvittig praksis. Selvfølgelig skal medier have lov at dække kontrolindsatsen, hvis det er det, de ønsker. Men det skal ske på ordentlig og redelig vis, og kun, hvis landmanden på forhånd har sagt ja til at få besøg”.

Ministeren kom med sin bemærkning i forlængelse af en gennemgang af regeringens forskellige lovinitiativer. Inden længe kommer udspil til nyt veterinærforlig. Esben Lunde Larsen ville ikke på gårsdagens møde løfte sløret for indholdet, men sagde dog at ”I kan godt glæde jer til at se vore forslag”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.