Mistanke om fosfat-bedrageri på 2.100 hollandske gårde

Indtil videre er der gennemført inspektioner på 150 gårde.

Den hollandske regering undersøger nu 2.100 gårde, der er under mistanke for bedrageri. Det skriver Dairy Industry Newsletter, ifølge Udenlandske Mejerinoter udgivet af L&F.

Det forlyder, at gårdene bevidst kan have opgivet fejlagtige oplysninger om antallet af deres malkekøer med henblik på at skulle købe mindre fosfatkvote. De pågældende bedrifter har fået forbud mod at købe eller sælge køer og kvier, mens de fortsat sælger mælk.

Indtil videre er der gennemført inspektioner på 150 gårde, men resultaterne er ikke oplyst.

Holland har for nylig indført fosfatkvoter for at mindske fosforudledningen til miljøet. Først i januar blev det rapporteret af den hollandske mægler Interfarms, at den første fosfatkvote på 200 kg blev handlet til 187 euro pr. kg.  Læs mere om de hollandske fosfatkvoter her

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.