Mistanke om kogalskab - fransk kødeksport truet
Mistænkeligt fund af inficeret kød produceret i Frankrig kan vise sig at være kogalskab.

De franske myndigheder mener at have fundet et tilfælde af kogalskab i en prøve af franskproduceret oksekød. Hvis yderligere prøver bekræfter formodningen, kan Europas største kødproducent miste sine eksportaftaler til det internationale marked, skriver Bloomberg.com.

Prøven blev taget af kød, der er blevet produceret i den nordlige region Ardennes i Frankrig. Prøven viste spor af såkaldt "bovine spongiform encephalopathy", der er tegn på kogalskab.

Kogalskab, også kaldet BSE, er livstruende for kvæg. Hvis kødet bliver indtaget af mennesker, risikerer man at få sygdommen Creutzfeldt-Jakob, der er ødelæggende for hjernevævet, skriver Bloomberg.com. 

DF'er: Franskmændene er egoister – det skal vi også væreKvæg Tirsdag 15. marts 2016 · 15:16

Frankrig har ikke fået konstateret tilfælde af BSE siden april 2004.

Bekræftes tilfældet af BSE officielt, kan det potentielt betyde, at Frankrig mister sin status som land med "ubetydelig risiko", og må muligvis lukke for eksporten, siger kommunikationschef i landbrugsministeriet i Frankrig til Bloomberg.com

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.