Naturplejere må nu tilskudsfodre
Der skal fortsat søges dispensation hos kommunen, hvis der skal tilskudsfodres på paragraf 3-arealer

Landbrugsstyrelsen har givet en generel dispensation til tilskudsfodring med stråfoder (hø, halm, wrap) på alle arealer med tilskud til pleje af græs og natur, oplyser Seges.

Dispensationen gælder for resten af året. Hvis arealet er beskyttet efter Naturbeskyttelseslovens paragraf 3, skal der fortsat søges dispensation hos kommunen.

Hvis der er lagt foder ud uden at have modtaget dispensationen endnu, vil det under normale omstændigheder medføre en sanktion for krydsoverensstemmelse (KO).

På grund af tørken har Landbrugsstyrelsen imidlertid valgt, at der ikke gives en KO-sanktion, hvis der er søgt om dispensation til tilskudsfodring, og man afventer at få denne fra kommunen.

Hvis du derimod har lagt tilskudsfoder ud på et paragraf 3-areal uden at søge om dispensation hos kommunen, vil det kunne medføre en KO-sanktion. Hvis der efterfølgende bliver givet et afslag på dispensationen fra kommunen, skal tilskudsfodringen straks stoppes.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.