NIR er ingen mirakelløsning

Du skal have grovfoder af god kvalitet, gode rutiner i at blande foder og styr på dine data fra fuldfoderblanderen for at få det fulde udbytte af NIR.

Erik Dahl, indehaver af FoderTeknik med speciale i NIR og fodringsmanagement, gør meget ud af at understrege, at NIR ikke er et universalmiddel til at sikre den perfekte fodring.

Effekten af at bruge NIR til at sikre en ensartet fodring hviler på et solidt fundament, og er fundamentet ikke i orden, opnås gevinsterne ved NIR ikke fuldt ud. NIR-sensoren kan nemlig kun fange variationer i tørstofprocent og homogenitet.

Derfor skal der være styr på grovfoderproduktionen og lageret. Også gode rutiner omkring udtagning, selve foderblandingen, udfodringstidspunkt og restfodermængdevurdering skal være på plads. Endelig skal fuldfoderblanderen naturligvis kunne blande foder og være udstyret med et pålideligt vejesystem.

»Det handler meget enkelt sagt om at elimere fejl hele vejen fra mark til foderbord«, understreger Erik Dahl.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.