Nordafrikansk kæmpefarm vokser - 8.529 malkekøer til nytår
Dina Farms i Egypten startede med 300 kvier i 1987, og er i dag landets største mælkeproducent.

I flere arabiske lande opererer man på grund af geografien med kæmpestore mælkebedrifter, og det er også tilfældet i Egypten. Her er i forvejen store Dina Farms, som er Egyptens største mælkeproducent, i færd med at vokse sig endnu større.

Farmen blev etableret i 1987 med 300 Holstein kvier, og forventes med nye investeringer nu at nå op på 8.529 malkekøer og 17.194 dyr inklusive opdræt i slutningen af indeværende år, skriver flere medier, blandt andre Dairy Reporter og Food Navigator.

Også det tilhørende jordareal er øget de senere år, og er nu på cirka 10.000 acres (godt 4.000 hektar). Dina Farms blev opkøbt af den nuværende ejer Qalaa Holdings i 2007.

For tiden har man igangsat forskellige tiltag for at øge køernes produktivitet, som blandt andet tæller opsætning af gardiner samt kølesystemer i malkestaldene.

Et andet mål er at øge tilplantningen af markerne, så man opnår en selvforsyningsgrad for foder på 85 procent i 2020. Køerne fodres efter TMR-princippet med fodermidler som korn, majs og soja tilsat egenproduceret foder. Det er også planen at opsætte solpaneler på farmen.   

I alt vil ejerne over de næstre tre år investere 24 mio. dollars (ca. 159 mio. danske kroner) i Dina Farms.

sbu

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.