Nu kan køerne få en butler
Wasserbauer Butler Gold er en selvkørende foderskubber med frontmonteret tværsnegl.

CN Maskinfabrik, der importerer RMH fuldfoderblandere, lancerer til mælkeproducenter nu en ny foderskubber, Wasserbauer Butler Gold.

Foderskubberen er selvkørende og eldrevet. Via en frontmonteret tværsnegl samler den foderrester op fra foderbordet og flytter dem tilbage mod forværket, så dyrene får ”friskt” foder hele dagen.

Det fremmer ædelysten og minimerer foderspildet, fremhæver CN Maskinfabrik i en pressemeddelelse.

Med robotten samles foderrester på foderbordet op og præsenteres som nyopblandet foder, og det fører ifølge producenten til større foderoptagelse og mindre spild, samtidigt med forbedret sundhed på grund af jævn foderoptagelse.

CN Maskinfabrik påpeger desuden, at mere aktivitet for robotbesætninger kan føre til bedre kotrafik og jævn udnyttelse af malkerobotter.

Fuldautomatisk proces

Arbejdsrutinen med Wasserbauer Butler Gold er fuldautomatiseret.

Den grønne robot styrer efter små magneter, der bores ned i foderbordet med to meters mellemrum, og den får sin energi fra to 105 Ah vedligeholdelsesfrie batterier. De lades via en ladestation af samme type, som kendes fra nogle robotplæneklippere, så der er ikke meget installationsarbejde forbundet med at få en Butler i stalden.

Opsætning og justering af styringen foregår via pc, tablet eller smartphone.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.