Nu kan man igen få gratis rådgivning om salmonella

Tre enkle og overskuelige tiltag er tilsyneladende det, der skal til for at sætte gang i salmonellasaneringen på bedrifter, hvor man ellers var kørt fast. Det erfarer SEGES’ gratis salmonellarådgivning, som er i fuld gang igen efter corona-stop.

Gratis salmonellarådgivning kører for fuld skrue igen. Sådan lyder det fra dyrlæge Malene Budde, i det seneste nummer af Kvægnyt.

Hun står i spidsen for SEGES’ team af dyrlæger, der i januar måned lagde ud med at tilbyde gratis rådgivningsforløb til kvægbrugere med salmonella i besætningen. Som med alt andet har coronavirus stukket en kæp i hjulet

Tre enkle tiltag

Seges har sat gang i 25 rådgivningsforløb, og det er ud til at virke – selv der, hvor den praktiserende dyrlæge fandt det svært

”Efter en besætningsgennemgang med landmanden og den praktiserende dyrlæge – beslutter vi i fællesskab tre enkle tiltag, som landmanden skal sætte i værk. Det er meget overskueligt og er tilsyneladende det, som får ham i gang igen,” siger Malene Budde.

Som eksempler på tiltag nævner hun vask af kreaturvogn efter hvert brug, hyppigere vask af vandkar og i et enkelt tilfælde fandt de en billig og praktisk løsning på opstaldning, der gjorde, at kalven kunne fjernes hurtigt fra koen.

”Det er små ting, som er nemme at gå til, men som har stor betydning for saneringen,” forklarer hun.

Følger med på sidelinjen

En anden faktor, som tilsyneladende har betydning, er opfølgning.

”Vi ringer løbende til landmanden og får en snak om, hvordan det går, og om der fx er noget, han er i tvivl om eller måske noget, han skal ændre på. Og hvis det giver mening, ringer vi også til den praktiserende dyrlæge og inddrager ham,” forklarer Malene Budde og tilføjer:

”Jeg tror, det giver en tryghed, at vi hele tiden er med på sidelinjen, og at vi gør saneringen så enkel og konkret som mulig”.

 

Faktaboks

Tilbud om saneringsforløb

Ved forløbets start indgår landmanden og SEGES en samarbejdsaftale. Med aftalen forpligter landmanden sig til at gennemføre de tiltag, som aftales ved opstart og besætningsgennemgang.

SEGES yder tre besætningsbesøg samt løbende telefonisk opfølgning.

Besætningsdyrlægen skal som minimum deltage ved første besøg. Forløbet varer 12-18 måneder.

Selve rådgivningen fra SEGES skal landmanden ikke betale for, men han står selv for udgifterne til deltagelse af egen dyrlæge og laboratorietests. Skal du også have en hjælpende hånd med sanering?

Kontakt konsulent Lene Trier, SEGES på tlf. 87405237 eller mail ltr@seges.dk og hør nærmere

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.